Annons
Växjö

De hjälper häktade föräldrar att skicka julklappar till sina barn

Växjö • Publicerad 21 november 2021
Genrebild. Bilden har ingenting med nyheten att göra.
Genrebild. Bilden har ingenting med nyheten att göra.Foto: PETER SKAUGVOLD

Barn vars föräldrar sitter på häktet i Växjö kommer få en julklapp från föräldern via Röda Korset och hjälporganisationen Rapid Relief Team, RRT. Projektet heter ”Julklappar till intagnas barn”.

Under torsdagen var organisationen på häktet med julklapparna för att föräldrarna skulle få skriva en hälsning på paketen. Därefter ska paketen skickas vidare till barnen.

Annons

Projektet är till för barnen vars förälder sitter i fängelse, och är även till för att stärka banden mellan barn och förälder inför frisläppningen. Enligt Louise Dieck på RRT har projektet varit mycket uppskattat bland de intagna.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons