Annons
Växjö

De inviger Växjö Pride 2022

Växjö • Publicerad 5 maj 2022 • Uppdaterad 6 maj 2022
Foto: Charlotte Stjernkvist

Den 9-15 maj är det dags för Växjö Pride. Under veckan blir ett ungefär hundra olika aktiviteter som företag, föreningar, organisationer och privatpersoner arrangerar. Temat i år är Still standing och budskapet är att Växjö Pride står enade i övertygelsen om alla människors rätt att älska vem eller vilka de vill och människors rätt att uttrycka sig.

Nu står det klart vilka som ska inviga prideveckan i Växjö. Det är Ulrika Westerlund, styrelseledamot för Regnbågsfonden och tidigare ordförande för RFSL, och Måns Samuelsson, före detta elev på Katedralskolan och en av de som anordnade Växjös första Pridetåg.

Annons

”På många områden och på många platser har hbtqi-personers rättigheter förbättrats under senare år. Det är fantastiskt, och beror på allt arbete som lagts ner av alla aktivister. Tyvärr ser vi också ett ökat motstånd, inte minst mot transpersoners rättigheter. Årets tema från Växjö Pride handlar om vikten av att fortsätta kämpa. Jag är hedrad över att få inviga Växjö Pride 2022, säger Ulrika Westerlund.

Invigningen sker klockan 17.30 på måndag den 9 maj på Speakers Corner i Växjö.

Så här såg det ut när Växjö Pride invigdes 2019:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons