Annons
Växjö

De kan bli Kronobergs eldsjäl

Växjö • Publicerad 9 januari 2024
Malte Grann i Musikhjälpens glasbur på Kärlekens torg i Växjö.
Malte Grann i Musikhjälpens glasbur på Kärlekens torg i Växjö.Foto: Daniel Stigefelt / Sveriges Radio

Förra året instiftade P4 Kronoberg ett nytt pris, Kronobergs eldsjäl, som är ett pris där kronobergarna har fått nominera någon de tycker har engagerat sig och gjort skillnad för bygden. Under första året kom det in över hundra nomineringar och vinnarna blev revyrävarna Håkan och Hanz Henriksson i Hovmantorp.

Till årets tävling har över 60 kronobergare presenterats och de fem finalisterna som gör upp om den prestigefyllda titeln har presenterats. Det är bland annat Lakers ungdomsledare Mikael ”Bobban” Frisk som i många år sett till att ungdomar får prova på hockey, 11-årige Malte Grann som gjorde stor succé i Musikhjälpen och Jennie Hedrén Hasselros på Växjö kanotklubb för sitt arbete för bland annat ungdomar med funktionsvariation som får träna kajak. Dessutom är Monika Lindström från Ljungby som bland annat nattvandrar på Araby i Växjö och delar ut julklappar till behövande och Strömsnäsbruksbon Erik Koskela som är ledare i Hemvärnet nominerade.

Annons

Den 17 januari avslöjas vinnaren av Kronobergs eldsjäl 2023 på residenset i Växjö. Då avslöjas också Årets kronobergare och Årets idrottsöverraskning.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons