Annons
Växjö

De kan bli ny hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen

Växjö • Publicerad 23 december 2023
Ewa Ekman, Petra Gummesson och Jessika Andersen är slutkandidaterna till rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.
Ewa Ekman, Petra Gummesson och Jessika Andersen är slutkandidaterna till rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.Foto: Marcus Enochsson, David Johansson, Region Kronoberg/pressbild

Region Kronoberg ska rekrytera en ny hälso- och sjukvårdsdirektör efter att Roger O Nilsson fått sparken tidigare i år. Nu rapporterar Smålandsposten om att det finns tre kandidater till tjänsten.

Den första slutkandidaten är 51-åriga Jessika Andersen som tog över som tillförordnad efter Roger O Nilsson. Hon har jobbat inom regionen i 25 år, både som specialistsjuksköterska, planeringschef och verksamhetschef.

Annons

En annan kandidat är 61-åriga Ewa Ekman som nyligen fick lämna uppdraget som chef för omsorgsförvaltningen i Växjö kommun efter sex år. Den tredje kandidaten är jämnåriga Petra Gummesson från Åseda som är kommundirektör i Osby kommun sedan åtta år tillbaka. Hon har tidigare arbetat som sjuksköterska, varit hälso-och sjukvårdschef i Uppvidinge samt förvaltningschef i Vetlanda kommun.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons