Annons
Växjö

De kan bli ny kommunchef i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 1 maj 2023
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Tidigare i år fick Monica Skagne lämna uppdraget som kommunchef i Växjö kommun. Nu har rekryteringen av hennes efterträdare kommit in i ett slutskede där kommunen ska göra fördjupande intervjuer med några kandidater. Ett 40-tal personer ska ha sökt jobbet.

Enligt Smålandsposten är Catharina Rydberg Lilja, tillförordnad kommunchef i Växjö, Camilla Holmqvist, kommunchef i Alvesta, och Tony Mufic, utbildningsdirektör i Helsingborg, de hetaste kandidaterna till jobbet.

Annons

Catharina Rydberg Lilja rekryterades i början av förra året som ny vd till det kommunägda bostadsbolaget Vidingehem och har tidigare bland annat varit biträdande kommunchef i Halmstads kommun och samhällsbyggnadschef i Falkenbergs kommun.

Camilla Holmqvist har tidigare arbetat som chef för utbildningsförvaltningen i Växjö i flera år. Hon är sedan 2019 kommunchef i Alvesta kommun och har även haft flera rektorstjänster.

Den tredje kandidaten som nämns är Tony Mufic som sedan 2017 är utbildningsdirektör i Helsingborgs kommun. Han har varit rektor i Falkenberg och sedan 2003 haft olika chefsuppdrag inom den kommunala utbildningsförvaltningen i kommuner som Falkenberg, Ängelholm, Stockholm och Helsingborg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons