Annons
Växjö

De kan vinna det nya kulturpriset

Växjö • Publicerad 11 oktober 2022

Smålandsposten har instiftat ett nytt kulturpris på 50 000 kronor. Syftet är att uppmärksamma en kulturutövare som är bosatt i eller har en tydlig koppling till länet.

Efter att läsare fått nominera kandidater har tre personer nu valts ut. De som kan vinna det första kulturpriset är författaren Lisa Bjärbo, musikalartisten Hampus Schreiber och konstnären Fanny Wallertz.

Annons

– De här kulturutövarna har en tydlig koppling till länet i sina respektive konstnärskap. De speglar också det lokala kulturlivets mångfald. De är förhållandevis unga och har kommit en bit i sina karriärer. Med prissumman vill vi möjliggöra för vinnaren att kunna utveckla skapandet ännu mer, säger Kristina Bingström, chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten.

Vinnaren presenteras den 18 oktober, i samband med Bokens dag som Smålandsposten arrangerar på Växjö teater.

Konstnären Fanny Wallertz, musikalartisten Hampus Schreiber och författaren Lisa Bjärbo.
Konstnären Fanny Wallertz, musikalartisten Hampus Schreiber och författaren Lisa Bjärbo.Foto: Fanny Wallertz/Andreas Pegelow/Urban Nilsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons