Annons
Växjö

De kommer leda Centerpartiet under mandatperioden

Centerpartiet har valt Andreas Olsson (C) som ny gruppledare och Tina Sturesson (C) till ny politisk sekreterare.
Det berättar partiet i ett pressmeddelande.
Växjö • Publicerad 18 november 2022 • Uppdaterad 21 november 2022
Andreas Olsson (C) och TIna Sturesson (C).
Andreas Olsson (C) och TIna Sturesson (C).Foto: Centerpartiet

Efter valet bestämde sig Centerpartiet i Växjö att lämna Alliansen. I stället inledde de ett valtekniskt samarbete med det nya kommunala styret bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Nu har Centerpartiet beslutat vilka som ska leda dem genom mandatperioden. Ny gruppledare och representant i kommunstyrelsen blir som väntat Andreas Olsson (C). Tina Sturesson (C) blir ny politisk sekreterare och även ersättare i kommunstyrelsen.

Annons

– Centerpartiet tar en ny och friare roll och sätter fokus på utveckling av hela hela kommunen, vi kommer att vara en garant för landsbygdsutveckling och satsningar på näringslivsfrågor, säger Andreas Olsson i ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Andreas Olsson och Tina Sturesson kommer att kandidera till kommunstyrelsen när kommunfullmäktige sammanträder den 13 december. Det är då slutligt beslut om den politiska organisationen tas.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons