Annons
Växjö

De köper upp Växjöföretaget: ”Helt rätt i tiden”

Växjö • Publicerad 8 december 2023
Soft Caps grundare Markus Holm och Markus Moding.
Soft Caps grundare Markus Holm och Markus Moding.Foto: Pressbild

För ett par år sedan grundades bolagsgruppen Soft Cap för att köpa stabila och lönsamma IT-bolag från främst Sydöstra Sverige. Sedan tidigare har de köpt Softwerk och Infotrader och nu köper de Sameffekt i Växjö som hjälper andra företag med systematiskt arbetsmiljöarbete bland annat genom att digitalisera processerna.

– Det här bolaget kommer att kunna växa på ett väldigt fint sett. Vi köper med en evig horisont. Vi köper för att förvalta bolag och utveckla dem framåt tillsammans med befintliga ägare och ledning. Så vi är inte ute efter några snabba klipp utan när vi köper ett bolag så är det för att behålla det, säger Markus Moding, vd på Softa Cap Holding, som tillsammans med Markus Holm grundat bolagsgruppen.

Annons

Sameffekt har drivits av Theresia Freitag och Stefan Wikman och omsatte enligt den senaste offentliga årsredovisningen knappt åtta miljoner kronor. Enligt Markus Moding är det ”helt rätt i tiden” med förvärvet.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons