Annons
Växjö

De öppnar ny orientalisk matbuffé i Växjö

Växjö • Publicerad 17 mars 2023 • Uppdaterad 27 mars 2023
Foto: David Färdigh

I februari öppnade affärsmannen Ahmed Alqadomi en buffé med orientalisk mat i Kungsgrillens restaurang i centrala Växjö. Buffén är öppen varje vardag från 11.00 till 14.00 och erbjuder bland annat olika typer av orientaliska rätter som orientaliska sallader, kibbeh, pajer, mandi, soppa, musakhan och speciella måltider för vegetarianer.

– Tanken är att tillhandahålla orientalisk mat för orientaliska matälskare och de som gillar att prova olika maträtter. Vi öppnade projektet i början av februari och hittills har det funnits ett stort intresse. Vi har också fått stöd från kommunens anställda som bokar platsen för att genomföra sina möten och äta lunch här. Kunderna har berömt vilken typ av mat vi serverar. Detta motiverar oss mycket att fortsätta och ge vårt bästa, säger Umm Obayda, projektchef.

Annons

Förutom buffén kan erbjuda mat till fester och olika evenemang, till exempel bröllop och andra. I dagsläget är det två anställda och om projektet utökas kommer fler att anställas.

– Jag älskar att arbeta i köket och jag älskar att laga mat. Detta projekt gav mig en möjlighet att uttrycka mig genom att förbereda maten jag serverar. Jag var sjukskriven länge och idag kommer jag tillbaka till livet genom detta projekt och jag är så tacksam för det, säger Umm Obayda.

Finns det en expansionsplan?

– Om projektet lyckas kommer vi säkert att expandera ytterligare, och det kommer att finnas frukost och middag också. Vi planerar också att tillhandahålla iftar-mat under Ramadan på helgerna, säger Ahmed Alqadomi.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons