Annons
Växjö

De öppnar ny stor butik i Växjö: ”Det är viktigt med den familjära känslan”

Vrankunge Trädgård öppnar en ny butik med blommor och växthuskafé i Växjö.
– Vi har många idéer som sprudlar för att kunna erbjuda en helt unik butik här, säger Cecilia Olastuen.
Växjö • Publicerad 11 februari 2023
Bakom satsningen på Trädgårdslandet på Teleborg står familjen Olastuen, Teo från Teos blommor och Lena från Söderkryddan.
Bakom satsningen på Trädgårdslandet på Teleborg står familjen Olastuen, Teo från Teos blommor och Lena från Söderkryddan.Foto: Privat

Efter 22 år flyttade Blomsterlandet från sina lokaler på Teleborg till nya lokaler vid Samarkandområdet. Nu står det klart att det blir en ny blombutik bredvid Willys.

Det är familjen Olastuen som driver Vrankunge Trädgård som startar och driver nya Trädgårdslandet på Teleborg. Butiken beräknas öppna den 25 mars. Familjen Olastuen kommer att driva Vrankunge Trädgård vidare men lägga ner sin regelbundna torgverksamhet.

Annons

– Vi har varit på torget i så många år och det är slitsamt för kroppen, säger Cecilia Olastuen och får medhåll av Jan-Åke Olastuen:

– Det är för att vi ska få lättare arbetsdagar och spara tid och kropp. Man blir inte direkt yngre. Vi lägger runt 25-30 timmar utanför torghandeln för den verksamheten och det tar på krafterna. Det är snabba puckar på torget och i den nya butiken kan vi engagera oss mer för kunden och erbjuda mer. Det finns egentligen inga begränsningar här.

I den nya butiken med en yta på runt 1600 kvadratmeter ska även Teo från Teos blommor och Lena från Söderkryddan jobba. Butiken ska erbjuda allt från snittblommor, krukväxter och uteväxter till presentförpackningar och trädgårdstillbehör. När det är säsong planerar de även för försäljning av grönsaker och bär, likt en gårdsbutik. Det ska också finnas ett växthuskafé med hembakat på menyn.

– Vi ska ha som en torghandel men inomhus och kommer kunna erbjuda mer. Det som är viktigt för oss är den familjära känslan. Vi vill att det ska vara genuint hos oss och att kunderna inte kommer till vilken stormarknad som helst. Vi vill ha samma glädje som på torget, säger Cecilia Olastuen.

Hon berättar att det har saknats en blombutik på Teleborg sedan Blomsterlandet flyttade i början av 2022. Gänget bakom den nya butiken arbetar nu för att få ordning på lokalerna och vara redo för öppning den 25 mars.

– Vi har jättemycket kvar att göra och det blir arbete dag och natt men det blir roligt. Vi har många idéer som sprudlar för att kunna erbjuda en helt unik butik här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons