Annons

De ska bygga glasburen till Musikhjälpen i Växjö: ”Projektet är väldigt unikt”

Växjö • Publicerad 1 november 2023
Publik framför glasburen under Musikhjälpen 2022.
Publik framför glasburen under Musikhjälpen 2022.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I december kommer Musikhjälpen till Växjö och Småland för första gången. Det är 16:e gången som Musikhjälpen arrangeras och årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Under flera år har företaget Lambertsson fått förtroende att ansvara för att bygga studion, den så kallade glasburen, och alla servicemoduler. Så blir det även i år.

Annons

– Projektet är väldigt unikt och långt ifrån Lambertsson andra projekt. Det är mycket arbete under en koncentrerad etableringstid där förarbetet och planeringen görs tillsammans med kunden, säger Christoffer Ljungberg på Lambertsson som har ansvarat för upphandlingen.

Upphandlingen sträcker sig över tre år med möjligheten till ett års förlängning. Lambertsson ska sätta upp studion och alla servicemoduler och förse evenemanget med el, värme och belysning.

Den 3 december påbörjas etableringen av glasburen på Stortorget i Växjö och arbetet väntas ta några dagar. Det kommer att specialanpassas utifrån platsen och i år behövs det många ramper som ska kläs in i mattor och en ventilationsanläggning som ska installeras. Dessutom byts en del bodar för att förbättra ljudmiljön för programledarna.

Syftet med Musikhjälpen är att uppmärksamma och samla in pengar till en internationell undangömd humanitär katastrof genom att engagera lyssnare och tittare. Under tiden programmet sänds kan lyssnarna och tittarna önska låtar genom att skänka pengar eller engagera sig i insamlingen på annat sätt.

Under veckan kommer ett stort antal artister att uppträda i glasburen och det blir även besök från stora profiler som berättar om sina engagemang för Musikhjälpen.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Det direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play och delar sänds även i SVT2 och SVT24.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons