Annons
Växjö

De ska första maj-tala i Växjö och Ljungby

Växjö/Ljungby • Publicerad 8 april 2023
Socialdemokraterna.
Socialdemokraterna.Foto: MELI PETERSSON ELLAFI

Socialdemokraterna har publicerat listan för årets första maj-tal. Under parollen ”För hela Sverige” ska Socialdemokrater besöka landets olika län.

Partiordförande Magdalena Andersson, som nyligen besökte Växjö, ska hålla sitt tal i Jönköping.

Annons

Till Kronobergs län kommer två nationella företrädare. Matilda Ernkrans, riksdagsledamot och gruppledare i EU-nämnden, kommer till firandet i Växjö. Hon var högskole- och forskningsminister under statsminister Stefan Löfven 2019-2021 och när Magdalena Andersson tillträdde blev hon biståndsminister.

Emma Fastesson Lindgren, ordförande för S-studenters, ska tala i Ljungby. Hon är från Malmö och är ordförande för Socialdemokratiska studentförbundet sedan den 4 december 2021.

Riksdagsledamoten Tomas Eneroth från Växjö ska tala i Skövde och Falköping och förre ministern Karl-Petter Thorwaldsson från Kosta talar i Härryda och Alingsås.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons