Annons
Växjö

De ska leverera Växjös nya stadsbussar

Växjö • Publicerad 27 september 2022
Ebusco ska leverera 47 elbussar av modell Ebusco 3.0 till Connect Bus för trafik i Växjö.
Ebusco ska leverera 47 elbussar av modell Ebusco 3.0 till Connect Bus för trafik i Växjö.Foto: Pressbild

Förra året tilldelades Karlssonbuss i Vaggeryd AB uppdraget att köra alla stads- och regionbusstrafik i Länstrafiken Kronobergs regi från och med slutet av 2023. Upphandlingen omfattar runt 175 tursatta bussar.

Nu står det klart att det är den holländska busstillverkaren Ebusco som ska leverera 47 elbussar som ska användas i stadstrafiken i Växjö i slutet av nästa år. Beställningen omfattar 29 stycken tolvmeters bussar och 18 ledbussar som är 18 meter långa.

Annons

– Med den här ordern investerar vi i en hälsosammare miljö och tar ytterligare ett steg mot att göra emissionsfritt till den nya standarden, säger Christian Plyhm, driftchef vid Connect Bus som beställt elbussarna.

Karlssonbuss ingår i den nya, nordiska bussjätten Connect Bus och de tar över busstrafiken i Kronoberg den 10 december 2023. Avtalet med Länstrafiken Kronoberg löper på tolv år och har ett kontraktsvärde på cirka fyra miljarder kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons