Annons
Växjö

De skriver nytt avtal om Växjös nya akutsjukhus – projektet går in i ny fas

Växjö • Publicerad 6 oktober 2022
Foto: Arkitema + Link

I början av januari i år presenterade Region Kronoberg beslutsunderlaget för det nya akutsjukhuset i Växjö och då visades också det vinnande gestaltningsförslaget som kommer från Arkitema och Link Arkitektur.

Nu står det klart att Skanska skriver ett nytt avtal med Arkitema och Link Arkitektur när projektet går in i nästa fas. Tillsammans med Region Kronoberg och Skanska ska arkitektteamet utforma Växjös nya akutsjukhus.

Annons

Projektet är indelat i tre olika faser och nu går de in i fasen som omfattar huvuddelen av projekteringen. Det innebär att fler medarbetare är involverade, att huvuddelen av teknikkonsulterna är på plats och arbetet med programhandlingen snart sätter i gång.

Sweco har fått i uppdrag att göra programhandling samt system- och bygghandling av det nya sjukhuset. Uppdraget är värt ungefär 100 miljoner kronor, enligt Sweco.

Det nya akutsjukhuset kommer att ersätta det befintliga sjukhuset i Växjö. Totalt rör det sig om en nybyggnation på cirka 135 000 kvadratmeter.

Akutsjukhuset beräknas stå klart 2029/2030.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons