Annons
Växjö

De tar över ridanläggningen på Teleborg i Växjö

Växjö • Publicerad 29 december 2022
Medlemmar i Theleborgs ryttarsällskap kan troligen räkna med att få tillbaka inbetalade ridavgifter efter föreningens konkurs i våras.
Medlemmar i Theleborgs ryttarsällskap kan troligen räkna med att få tillbaka inbetalade ridavgifter efter föreningens konkurs i våras.Foto: Marie Fransson

I april försattes Theleborgs Ryttarsällskap i konkurs och i augusti köpte Växjö kommun de delar av anläggningen som inte redan var i kommunens ägo.

Nu har kommunen beslutat att det blir Växjöortens Fältrittklubb som ska ta över verksamheten. Kommunen beviljar också två miljoner kronor i ekonomsikt stöd för uppstart av verksamheten.

Annons

– Vi har gjort bedömningen att Växjöortens Fältrittklubb är den aktör som har bäst förutsättningar att bedriva verksamhet långsiktigt samtidigt som föreningen har en kort uppstartssträcka. Vi är glada över att ha kommit fram till en lösning som vi tror är den bästa för hästsporten över tid, säger Thomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Sex aktörer anmälde sitt intresse att bedriva verksamhet på anläggningen i Teleborg men Växjöortens Fältrittklubb ska ha varit den enda av de befintliga ridskolorna som skickade in en handlingsplan för hur verksamhet ska bedrivas.

– Vi kommer att ha vår verksamhet kvar i Bergunda, men nu kan vi fördela och komplettera den på ett sätt som kommer att gynna hästsporten i Växjö kommun. Vi ser verkligen fram emot att komma igång i Teleborg , säger Tobias Jönberg, ordförande för Växjöortens Fältrittklubb.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons