Annons

De tar plats i Växjöföretagets styrelse

Växjö • Publicerad fredag 18:50
Den nyvalda styrelsen för Entreprenörinvest med säte i Växjö.
Den nyvalda styrelsen för Entreprenörinvest med säte i Växjö.Foto: Pressbild

För tolv år sedan grundades det Växjöbaserade företaget Entreprenörinvest som är ett helägt dotterbolag till Familjen Kamprads stiftelse och investerar kapital i företag i södra Sverige.

I styrelsen sitter bland annat tidigare landshövdingen Kristina Alsér och vid den senaste bolagsstämman valdes två nya ledamöter in, Ulf Berghult och Joanna Kron.

Annons

– Det är mycket roligt att välkomna Ulf och Joanna in i styrelsen. De kommer med nya perspektiv och erfarenheter och berikar vårt styrelsearbete. Vårt viktigaste uppdrag är att hjälpa företag vi tror har en möjlighet att växa. När vi utser dessa bolag är det viktigt att vi utvärderar bolaget från flera olika perspektiv, till exempel ekonomi, marknad, hållbarhet, jämställdhet och kultur, säger Nils Eriksson, ordförande i Entreprenörinvest.

I styrelsen sitter förutom de tidigare nämnda ledamöterna även Hans Björstrand och Jan Andersson.

Entreprenörinvest äger aktiekapital i 23 olika bolag som verkar inom olika branscher. Företaget vill investera mer pengar i lönsamma bolag i Södra Sverige som omsätter mellan 50 och 800 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons