Annons
Växjö

De vann höstens innovationstävling

Växjö • Publicerad 14 december 2022
Pontus Albinzon och Stefanos Papamichailidis på Re:play tar emot första priset i Företagsfabrikens innovationstävling av Maja Modigh, vd på Hansson Thyresson.
Pontus Albinzon och Stefanos Papamichailidis på Re:play tar emot första priset i Företagsfabrikens innovationstävling av Maja Modigh, vd på Hansson Thyresson.Foto: Johan Persson

Under hösten har Företagsfabriken haft en innovationstävling där det vinnande företaget får en plats i Företagsfabrikens tillväxtprogram och rådgivning till ett värde av 20 000 kronor.

Vinnarna är Stefanos Papamichailidis och Pontus Albinzon och deras nytänkande skapelse Re:Play. Deras affärsidé att att ta vara på spillmaterial och utifrån det tillverka nya produkter för lek och lärande.

Annons

– Vi är glatt överraskade. Vi trodde nog mest att det var appar och andra idéer från yngre och nybakade personer som vinner den här typen av tävlingar. Och så kommer vi två äldre stofiler här med en fysisk idé. Därför blev jag förvånad, säger Pontus Albinzon.

Stefanos Papamichailidis och Pontus Albinzon träffades när de jobbade på IST, som försäljningschef respektive utvecklingschef. Nu har deras företag prisats i innovationstävlingen.

Fakta

Juryns motivering

Återbruk och hållbara resurser är ett ständigt återkommande och aktuellt område, och något som marknaden hela tiden efterfrågar lösningar kring. Genom att knyta samman pedagogik, lärande och lek med återbruk och återvinning av spillmaterial har företaget identifierat och utformat en spännande affärsidé som är såväl innovativ som verifierad , och har en stor tillväxtpotential. Genom ett starkt team och stort nätverk känns affärsidén mogen. Företagsfabriken vill tillsammans med Hansson Thyresson nu stödja företaget i deras fortsatta expansion och utveckling mot ett än mer hållbart succéföretag. Vinnare av innovationstävlingen hösten 2022 är Re:Play!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons