Annons
Växjö

De var snabbast i Växjöloppet

Växjö • Publicerad 1 maj 2022
Foto: Filip Sjöfors

Efter två års uppehåll på grund av coronapandemin avgjorde Växjöloppets 55:e upplaga under söndagen. Totalt tog sig 744 löpare i mål i de tre olika klasserna.

Snabbast runt banan på 21 kilometer var Anton Rehn, som tävlar för Högby IF. Arrangörsklubben IFK Växjös Jessica Gunnarsson var snabbast i damklassen på tiden en timme, 24 minuter och 42 sekunder.

Annons

Herrsegraren Anton Rehn försvarade titeln från Växjöloppet 2019. Han noterades för tiden en timme, 14 minuter och 19 sekunder.

– Det här är ett trevligt lopp och jag gillar att springa här. Sen blir det lite mer av ett träningspass för mig i dag och en bra formkoll. Jag älskar den här banan, den är fantastisk, säger Anton Rehn till Smålandsposten.

Bland de som sprang en mil, 10 kilometer, var Simon Magnusson snabbast på 34 minuter och 27 sekunder. Bland damerna var Tilde Jensen snabbast på tiden 38 minuter och 52 sekunder.

Den korta distansen, 4,7 kilometer, vanns av Joar Andersson, född 2009, från IFK Växjö på tiden 16 minuter och 40 sekunder och Lovisa Heinz från Västerviks OK på 18 minuter och 49 sekunder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons