Annons

De vill bidra till integration och hållbarhet

Växjö • Publicerad 3 mars 2024
Lingua UF drivs av Simon Timsa Karlsson, Olivia Svensson, Isabella Hall och Svea Johansson vidProCivitas i Växjö.
Lingua UF drivs av Simon Timsa Karlsson, Olivia Svensson, Isabella Hall och Svea Johansson vidProCivitas i Växjö.Foto: Pressbild

Gymnasieeleverna Simon Timsa Karlsson, Svea Johansson, Isabella Hall och Olivia Svensson på ProCivitas i Växjö har startat ett UF-företag tillsammans. Lingua UF är en barnbok på fyra olika språk som ska lära nyanlända om hållbarhet.

– Med fokus på hållbarhet och återvinning vill vi sprida kunskap och öka tillgängligheten kring dessa viktiga ämnen för alla barn, oavsett modersmål eller förutsättningar, säger Simon Timsa Karlsson, vd på Lingua UF.

Annons

Eleverna upptäckte ett bristande utbud inom barnlitteraturen och resultatet blev boken “Korre, miljöns modigaste ekorre” där läsarna får följa ekorren Korre och lära sig om vikten att ta hand om planeten Jorden och att återvinna.

Boken är på fyra språk, svenska, engelska, arabiska och somaliska för att främja språkinlärning och underlätta för både integration och möjligheten att lära sig om hållbarhet och återvinning.

– Vi tror att vår bok fyller en viktig funktion inom barnlitteraturen för många nyanlända. Genom att ge ut boken på fyra olika språk vill vi bygga broar mellan kulturer och stödja nyanlända barns integration i samhället, säger Simon Timsa Karlsson, Svea Johansson, Isabella Hall och Olivia Svensson.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons