Annons
Växjö

De vinner årets mångfaldspris i Växjö

Växjö • Publicerad 9 maj 2022
Foto: Växjö kommun

2022 års mångfaldspris i Växjö kommun går till Tallgårdens bibliotek och Jan Niklasson, ordförande i Växjö BK:s sektion för personer med funktionsnedsättning.

– Det är två mycket välförtjänta pristagare och det är med stolthet kommunstyrelsen delar ut det här priset. Inkludering och samhörighet är otroligt viktigt i dagens samhälle. Både Tallgården och Kul med boll är betydelsefulla för sitt engagemang och långsiktiga arbete, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

Annons

Tallgårdens bibliotek uppmärksammas för sitt engagemang och inkluderande arbete. Växjö BK:s Jan Niklasson får priset för sitt långsiktiga och goda arbete med satsningen Kul med boll och för sitt arbete med sammanhållning och delaktighet.

Växjö kommuns mångfaldspris delas ut för att uppmärksamma växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommunkoncern som bedrivit ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor.

Fakta

Motiveringar

Tallgårdens bibliotek

Tallgårdens bibliotek är ett centrum och en betydelsefull mötesplats för många. I de nyrenoverade lokalerna erbjuder de aktiviteter på olika språk, utöver deras uppdrag, som riktar sig till olika målgrupper. Tallgårdens biblioteket arbetar engagerat genom att söka medel för egna projekt med syftet att utöka verksamheten. Det är en plats där alla kan få hjälp oavsett ålder, kön eller etnicitet. Tallgårdens bibliotek har särskild betydelse för folkbildning i området.

Jan Niklasson, ordförande i Växjö BK:s sektion för personer med funktionsnedsättning, Kul med boll

Under sitt fleråriga engagemang har Jan lyckats utveckla denna sektion till en värdefull plats för ett 20-tal ungdomar som är med i laget. Jan arbetar pedagogiskt med att främja de bästa kvaliteterna som ungdomarna har. Tack vare Jans arbete har sektionen fått sponsorer och han har etablerat kontakt med andra lag och kommuner. Detta ledde till att ungdomarna har fått vara med om äventyr som för många varit deras största dröm i livet som till exempel Gothia Cup. Jans insatser bidrar till inkludering, samhörighet och mer jämlika och jämställda livsvillkor mellan människor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons