Annons
Växjö

Delägaren av Växjö flygplats kan köpas ut

Växjö • Publicerad 11 april 2024
Växjö Småland Airport.
Växjö Småland Airport.Foto: Ebba Sund

Socialdemokraterna och Moderaterna i Region Kronoberg har bildat en majoritetssstyre i regionen. Nu föreslår partierna i sitt nya avtal att Alvesta kommun ska erbjudas att lösas ut från sitt ägande i Växjö Småland Airport.

S och M vill att flygplatsen ska utvecklas och inte avvecklas med motiveringen att flygplatsen har en viktig roll för länets invånare och företag.

Annons

Alvesta kommun äger tre procent av flygplatsen, samtidigt som Region Kronoberg äger 55 procent och Växjö kommun 42 procent.

– Enligt min mening så påverkar ett sådant beslut inte flygplatsens normala verksamhet. Det underlättar säkert själva ägarstyrningen av bolaget då det är färre parter som skall komma överens om ägardirektiv med mera, säger Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland Airport, till Smålandsposten.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons