Annons
Växjö

Delar av promenadstråket runt Växjösjön kommer att stängas av

På måndag inleder Växjö kommun arbetet för att förbättra promenadstråket runt Växjösjön.
Under perioder kommer delar av gångvägen vara helt avstängd.
Växjö • Publicerad 18 november 2022
Promenadstråket runt Växjösjön kommer att stängas av under perioder. Tills i början av nästa år kommer delar av gångvägen att underhållas.
Promenadstråket runt Växjösjön kommer att stängas av under perioder. Tills i början av nästa år kommer delar av gångvägen att underhållas.Foto: Arkivbild/Lennart Ernstsson

Arbetet inleds på måndagen den 21 november och kommer att pågå fram till i början av 2023. Det gäller sträckor som i dag har växt igen med gräs som kommer att breddas, grusas och jämnas av.

– Vi vet att Växjösjön är ett populärt motionsstråk för våra invånare och vi ser därför ett behov av att underhålla och förbättra gångvägen. Den här satsningen kommer bli en stor förbättring för alla som går eller springer runt Växjösjön, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Enligt nämndens pressmeddelande kommer gångvägen att vara helt avstängd under vissa perioder av arbetet. Det kommer också att råda begränsad framkomlighet under hela tiden som arbetet pågår.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons