GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Destination Åsnen belönas med ett internationellt pris

De uppfyllde 90 procent av en lista på ungefär 100 punkter.
Nu får Destination Åsnen ett internationellt pris inom hållbarhet.
Växjö • Publicerad fredag 09:53

För sitt arbete med hållbarhet har Destination Åsnen tilldelats utmärkelsen Platinum Award. Det är den internationella organisationen Green Destinations som har tilldelats denna utmärkelsen.

För att få utmärkelsen behövde destinationen uppfylla 90 procent av en hållbarhetslista som är på ungefär 100 punkter. Det handlar om exempelvis hur destinationen uppmuntrat besökare att göra sin vistelse mer hållbar, vilket kan inkludera allt från att stimulera till att handla lokalt till att dricka kranvatten hellre än att köpa buteljerat.

Karin Nilsson som ansvarar för destinationsarbetet runt Åsnen berättar att utmärkelsen spelar roll.

– Det blir allt viktigare för resenärer att välja hållbara destinationer samtidigt som det blir en stimulans för näringslivet och offentliga intressenter att ytterligare vässa sitt hållbarhetsarbete. På så vis drar vi fler ansvarsfulla besökare till området och det är viktigt att vi förvaltar vår natur och våra resurser på ett klokt sätt, säger Karin Nilsson i ett pressmeddelande.

Green Destinations är en internationell organisation för utveckling och erkännande av hållbara turistdestinationer. Nätverk som ingår i organisationen är bland annat Future of Tourism Coalition samt Sustainable.

Åsnen nationalpark.
Åsnen nationalpark.Foto: Caroline Hammargren
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.