Annons
Växjö

Destination Åsnen på internationell topplista

Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Sjön Åsnen med Åsnens Nationalpark.
Sjön Åsnen med Åsnens Nationalpark.Foto: Per Pixel Petersson

Destination Åsnen finns med på listan ”Top 100 Destination Sustainability Stories 2022” som den globala organisationen Green Destinations nu har offentliggjort. Det är en topplista över aktiviteter värda uppmärksamhet och som är till gagn för en hållbar utveckling.

Destination Åsnen finns med på topplistan tack vare sin satsning på konceptet med 40 elcyklar fördelade på sju olika platser, där man haft möjlighet att boka sin cykel med upphämtning på en plats och avlämning på en annan.

Annons

– Under två månader har fler än 300 elcyklar hyrts ut hos företag runt Åsnen. Varje gäst som valt att ta cykeln i stället för sin bil, för att göra besök runtomkring i området, har bidragit till mindre trafik på vägarna, minskat koldioxidutsläpp och förhoppningsvis även fått inspiration att upptäcka flera besöksmål, säger Karin Nilsson som ansvarig för utvecklingen i Åsnenområdet.

Elcykel-konceptet har genomförts i samarbete med Region Kronobergs projekt Transporteffektivt Kronoberg samt RentBike, som nyligen utsågs till Årets Turistentreprenör i Kronobergs län och är länets nominerade till Stora Turismpriset.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons