Annons
Växjö

Destinationsbolag blir del av Växjö kommun – köptes för 1 krona

Växjö • Publicerad 9 september 2021
Foto: Privat. Sara Almkvist är ny vd för Växjö & Co. Hon har tidigare varit regionchef för Ung Företagsamhet i Kronoberg.
Foto: Privat. Sara Almkvist är ny vd för Växjö & Co. Hon har tidigare varit regionchef för Ung Företagsamhet i Kronoberg.

Det står nu klart att destinationsbolaget Växjö & Co AB blir en del av Växjö kommuns verksamhet efter att kommunen köpt upp bolaget för en krona. Bolaget ska tillsammans med kommunen stärka varumärket Växjö som en attraktiv destination för större möten och evenemang samt locka hit besökare och turister.

– Det känns jättebra att uppköpet nu är klart. Jag är helt ny på min position, pandemin börjar lätta och vi har möjlighet till en ordentlig nystart, säger Sara Almkvist, vd för Växjö & Co och tidigare regionchef för Ung Företagsamhet.

Annons

Växjö & Co har under många år bidragit till att sätta Växjö på kartan. Bolaget var innan beskedet om förvärvet, ett medlemsägt bolag som ägdes av en ideell förening med samma namn, där Växjö kommun, Alvesta kommun och 23 andra företag inom besöksnäringen var medlemmar.

– Det blir en större trygghet att vara ett kommunalt bolag och det ger oss möjlighet att arbeta mer långsiktigt och hållbart. Nu ska vi se till att Växjö börjar bubbla av evenemang och möten igen.

Närmast ut är idrottsevenemangen menar hon.

– Föreningslivet behöver verkligen få igång de här evenemangen efter pandemin. Att det öppnar upp från 29 september är en väldigt positiv nyhet eftersom mycket har varit osäkert tidigare, det är först nu man kan trycka på startknappen.

Syftet med samarbetet är att skapa långsiktiga förutsättningar för kommunen och bolaget att agera på en hårt konkurrensutsatt mötes- och evenemangsmarknad.

– Växjö ska vara en stad som är attraktiv både för besökaren och för oss som bor och verkar i kommunen, säger Sara Almkvist.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons