Annons

Det bestod det misstänkt farliga föremålet i Växjö av

Växjö • Publicerad 7 juni 2023
Det avspärrade området på Kungsgatan.
Det avspärrade området på Kungsgatan.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I fredags eftermiddag spärrades ett större område på Kungsgatan i centrala Växjö av sedan en person slagit larm till polisen om ett misstänkt farligt föremål som låg i ett buskage.

Polisen tog larmet på stort allvar och polisens regionala bombgrupp kallades upp från Malmö för att undersöka föremålet. Efter ett par timmars avspärrning kunde bombteknikerna konstatera att föremålet var ofarligt.

Annons

– Poliserna kunde inte utesluta att det rörde sig om en bomb så då vidtogs de här åtgärderna. Det var två tuber eller rör av metall som var ihoptejpade. Men jag skulle inte säga att det var en bombattrapp, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Eftersom föremålet visade sig vara ofarligt och polisen inte hade mottagit några hot, finns det ingen misstanke om något brott i samband med händelsen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons