Annons
Växjö

Det här fick anställda på Växjöföretagen i julklapp

Digitala gåvokort, en jullåda eller en extra slant på jullönen. Det är några av julklapparna som anställda på Växjöföretagen ger till sina anställda.
Växjö • Publicerad 2 januari 2024 • Uppdaterad 3 januari 2024
Det här delar företagen i Växjö ut till sina anställda i julklapp.
Det här delar företagen i Växjö ut till sina anställda i julklapp.Foto: Arkiv/Kollage

Södra

Koncernen Södra gör precis som förra året och delar ut ett digitalt gåvokort på 300 kronor där de anställda själva får bestämma vad de vill ha i present. Det kommer gå välja på allt från upplevelser till saker.

Fortnox

Peter Bengtsson som är head of workplace på Fortnox berättar att de i år delar ut en julblomma och frukost till sina anställda. I korgen finns det bland annat knäckebröd och marmelad.

Visma

Annons

På Visma satsar man lokalt. Det blir ett fysiskt presentkort på 500 kronor per person som de anställda kan använda i Växjö city. Företaget har även skänkt två miljoner kronor till Unicef.

Atea

Platschef Lars Emilsson berättar att Atea skänker 250 000 kronor till en gymnasieutbildning för IT i Kenya. Något de nu gjort i flera år. Denna julen har företaget valt att inte ge någon julklapp till personalen eller kunder. Platschefen förklarar att de inte gett någon julklapp till de anställda i tio år och att personalen står bakom det beslutet.

Volvo Braås

En jullåda fylld med ost, korv och saker familjer kan använda till julbordet. Det är vad Volvo Braås delar ut till sina anställda i år inför julen. Platschef Jonas Lakhall berättar att de har delat ut samma julklapp sedan pandemin, då det var svårt att anordna julbord. Han förklarar att jullådan också blivit väldigt uppskattad av personalen.

IV Produkt

Företagets vd Mattias Sjöberg berättar att de har delat ut en gratifikationen på 4 000 kronor per anställd. En gratifikation är en penninggåva som betalas utöver ordinarie lön som belöning för ett gott arbete.

Postnord Växjö

Postnord i Växjö har bestämt att lägga 500 kronor per anställd som årets julgåva. På paketavdelningen fick de anställda ett presentkort på 500 kronor som går att nyttja på ett köpcenter. På brevavdelningen fick de ett julbord och godis.

Samhall Växjö

De anställda på Samhall får ett gåvokort laddat med en summa där de får välja sin julklapp själv på en hemsida. Hur stor summan är på gåvokortet visste Anja L Sundberg, pressansvarig på Samhall, inte.

Balco

Företaget Balco har haft en julfest, aktiviteter och gett en mindre gåva till personalen. Exakt vad det är har Smålandsposten inte fått till sig.

Alutrade

I våras delade Alutrade ut en bonus på 40 203 kronor till sina anställda. Denna jul har de anställda också fått ett digitalt presentkort på 400 kronor per anställd som de kommer kunna använda för att bland annat köpa en stekpanna eller ett par hörlurar. Alutrade har också valt att skänka en summa pengar till Musikhjälpen och Barncancerfonden.

Smålandsposten

Personalen på Smålandsposten redaktion har fått ett presentkort på en livsmedelsbutik på 500 kronor att handla för.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons