Annons
Växjö

Det här gäller för fyrverkerier i Växjö

Växjö • Publicerad 30 december 2022
.
.Foto: Lena Gunnarsson

På lördag ska ett nytt år firas in. 2022 ska bli 2023 och många planerar att fira in det nya året med fyrverkerier och smällare.

Det finns regler för fyrverkerier som regleras i både nationella lagar och i lokala föreskrifter. Ingen under 18 år får använda fyrverkerier och fyrverkerier får bara skjutas under några få timmar på nyårsafton.

Annons

I Växjö kommun är användning av pyrotekniska varor endast tillåtna från klockan 12.00 på nyårsaftons dag till klockan 03.00 på nyårsnatten. Under övriga tider på året krävs tillstånd av polisen.

Vissa fyrverkeriartiklar krävs utbildning och tillstånd från räddningstjänsten. Det är bland annat så kallade smällare, det vill säga fyrverkeriartiklar med knall som främsta effekt. Det krävs även tillstånd för hantering av raketer med styrpinne.

Pyrotekniska varor får inte användas närmare än 200 meter från centrallasarettet i Växjö. Växjö kommun kommer inte att arrangera något firande med fyrverkerier.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons