Annons
Växjö

Detta gäller på Växjö Lakers matcher från 1 december

Växjö • Publicerad 29 november 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: JONAS LJUNGDAHL

På onsdag träder kraven om vaccinationsbevis i samband med offentliga tillställningar med över 100 deltagare i kraft. Detta för att minska smittspridningen av covid-19. Nu meddelar Växjö Lakers vad som gäller vid deras hemmamatcher på Vida Arena.

Smålandsposten har tagit del av Växjö Lakers mejlutskick till sina VIP-medlemmar där de kommunicerar vad som krävs för besöka Vida Arena framöver:

Annons

• Covidbevis, det vill säga ett vaccinationsbevis. Negativt covidtest eller tillfrisknandebevis kommer inte att godkännas.

• European Medicin Agency, EMA godkänt vaccin.

• Att man har tagit dos 2 av 2. Eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin.

• Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks. Gäller även påfyllnadsdosen.

Det finns två undantag från att tvingas visa upp vaccinationsbevis:

• Alla som är under 18 år.

• Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19. Då krävs att man visar upp ett läkarintyg för att styrka att man inte bör vaccinera sig mot covid-19.

Växjö Lakers hemmamatch på tisdag mot Luleå kommer inte att omfattas av vaccinationsbevis men däremot lördagens match i Vida Arena mot Timrå.

Detta gäller från den 1 december:

En arrangör av ett inomhusevenemang med fler än 100 deltagare kan från och med den 1 december välja att kräva vaccinationsbevis från besökare.

Arrangören kan välja att inte kräva vaccinationsbevis men är då ålagd att erbjuda anvisade sittplatser samt begränsa sällskapen till max åtta personer med minst en meters avstånd mellan alla sällskap.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons