Annons
Växjö

Detta händer på Stortorget i Växjö när Musikhjälpen kommer

Stortorget kommer förvandlas till en enda stor aktivitetsyta när Musikhjälpen träder in i Växjö nästa vecka. Allt till förmån för temat Ingen ska behöva dö av hunger.
Växjö • Publicerad 9 december 2023
Under söndagsförmiddagen påbörjades jobbet med att bygga upp Musikhjälpens glasbur på Stortorget i Växjö.
Under söndagsförmiddagen påbörjades jobbet med att bygga upp Musikhjälpens glasbur på Stortorget i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Föreningar, företag, skolor, fritidsgårdar, privatpersoner och organisationer kommer delta med olika aktiviteter och engagemang när Musikhjälpen drar i gång den 11 till 17 december.

Medan programledarna Linnea Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén går in i glasburen för att sända live under 144 timmar kommer det ske något på torget varje dag. Växjö kommun har nu släppt ett schema för vad som kommer att hända.

Yta för föreningar

Annons

På Stortorget ska det finnas en yta dedikerad till föreningar. Här kommer ett tjugotal föreningar visa upp och bjuda in publiken till olika aktiviteter, utmaningar, tävlingar och träningspass under veckan. Allt från idrottsklubbar som Växjö Lakers och Vipers till dansföreningar till olika gym som finns i Växjö.

Fritidsgårdar och företag

På den norra delen av Stortorget kommer det finnas tält och bodar till företag, privatpersoner och olika verksamheter. Till exempel fritidsgårdar från Växjö och Alvesta. Även företag från Glasriket finns på plats, bland annat med en glasugn. Även en hel del skolor kommer att synas.

Kök med matsvinn

Växjö kommuns måltidsorganisation ska fokusera på årets tema i Musikhjälpen och öppna upp ett matsvinnskök på torget. Kungsmadskolans restaurang- och livsmedelsprogram tillsammans med livsmedelsbutiker, privata restauranger och caféer lagar mat på matsvinn.

Eleverna på Kungsmadskolans bygg- och anläggningsprogram bygger en sittpyramid till torgets besökare för att de ska kunna dricka en kopp glögg eller vila fötterna efter timmar framför glasburen.

Lokala stjärnuppträdanden

I november öppnade Växjö city en sen på Speakers corner. Samtidigt som Musikhjälpen pågår med ett 40-tal stora artister kommer det även pågå uppträdanden på Speakers corner i centrala Växjö, i närheten av Stortorget. Enligt kommunen kommer fler lokala stjärnor att bjudas in för att uppträda på Speakers corner.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons