Annons
Växjö

Direktören lämnar sin chefsroll i Region Kronoberg

Växjö • Publicerad 9 april 2023
Region Kronoberg, arkivbild.
Region Kronoberg, arkivbild.Foto: Elvedin Basic

Pontus Juhlin har bestämt för att sluta som HR-direktör hos Region Kronoberg. Enligt regiondirektören Martin Myrskog har Juhlin bestämt sig för att inte förlänga sitt chefsförordnande.

– I Region Kronoberg tillämpas fyraårs förordnanden, säger Martin Myrskog som inte vill gå in på varför HR-direktören valt att inte förlänga.

Annons

– Det är helt av privata skäl och han har för avsikt att stanna kvar hos oss.

Pontus Juhlin har arbetar som HR-direktör i Region Kronoberg.
Pontus Juhlin har arbetar som HR-direktör i Region Kronoberg.Foto: Urban Nilsson

Pontus Juhlin bekräftar för Smålandsposten via mejl att han slutar som HR-direktör.

– Jag fullföljer mitt fyraåriga förordnande, därefter går jag tillbaka till min grundtjänst som HR i Region Kronoberg, säger han.

HR-direktörens största uppgift har varit att se till att Region Kronoberg har en fungerande kompetensförsörjning och att regionen blir en attraktiv arbetsgivare.

Region Kronoberg har redan annonserat ut direktörstjänsten via en konsultfirma. HR-direktören ansvarar för ett 30-tal medarbetare, varav fyra är chefer.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons