Annons
Växjö

Distansköpte Volvo med förstörd motor – tar strid mot bilhandlare

Mannen slog till och köpte en begagnad Volvo till sin son på distans. Men bilen visade sig vara full med allvarliga motorfel. Nu tar den missnöjde mannen strid mot bilfirman i Växjö.
Växjö • Publicerad 13 oktober 2023
Volvo.
Volvo.Foto: LUDVIG THUNMAN

En man i Stockholmsområdet hittade i juni en begagnad Volvo V70 som en bilhandlare i Växjö annonserade ut på Blocket. Han köpte bilen – som kostade cirka 100 000 kronor – på distans på grund av det långa avståndet och fick bilen hemlevererad.

Enligt mannen försäkrade Växjöföretagets säljare att Volvon – som skulle användas av hans son – var ”i väldigt bra skick och att han skulle känna sig trygg”.

Annons

Mannen skriver nu i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att problemen startade efter tio minuters körning med en trasig blinkers och en söndrig multirem. Han tvingades lämna in bilen på verkstad eftersom den även läckte olja och när motorn plockades isär ”visade det sig att spännhjulet till kamremmen var felmonterat, så något hjul hade gått sönder och det var fullt med trådar, vilket hade trasslat in sig i vattenpumpen”.

Enligt verkstaden behövde hela motorn bytas ut till en kostnad av cirka 50 000 kronor, men när mannen kontaktade bilhandlaren vägrades han någon ekonomisk ersättning.

Mannen skriver vidare i sin anmälan att han känner sig lurad av Växjöföretaget och han hoppas nu att ARN beslutar till hans fördel i tvisten. Kraven som han ställer är att Växjöfirman bekostar motorbytet eller att han får häva köpet och får pengarna tillbaka.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons