Annons

DJ Mojo sprider glädje på Växjös dansgolv: ”En adrenalinkick att förmedla positiv energi”

Under läxläsningen som barn brukade Mohammad Abbashar smyglyssna på musik med hörlurarna gömda under mössan. Som DJ Mojo gör han nu succé på Växjös dansgolv med sin mix av reggae, latino, karibisk och svensk musik.
– Det är en adrenalinkick att stå i dj-båset och sprida glädje och positiv energi.
Växjö • Publicerad 1 december 2023
Det är en härlig adrenalinkick att stå i dj-båset och kunna sprida glädje, säger Dj Mojo som får Växjös dansgolv att svänga.
Det är en härlig adrenalinkick att stå i dj-båset och kunna sprida glädje, säger Dj Mojo som får Växjös dansgolv att svänga.Foto: David Färdigh

Ljudsystemet är riggat och klart. Bord och stolar flyttas för att bereda plats åt dansgolvet.

Vi träffar DJ Mojo i samband med ett gig på Taco Bar, ett av de nöjesställen i Växjö som han spelar regelbundet på. Den här kvällen blir det karibiska tongångar.

Annons

– Ja, vi kör en latino-musikkväll med dansföreningen Alegria Bilando och en afro/karibisk musikkväll minst en lördag varje månad.

Mohammad Abbashar, alias DJ Mojo, har alltid älskat musik. Som ung brukade han gå omkring med högtalare i örat, både när han fick och inte fick.

– När det var läxläsning drog jag ner mössan så att mina föräldrar inte kunde se högtalarna. Jag lyssnade alltid på musik.

Så småningom föddes drömmen om att bli discjockey. Ett första steg på vägen blev BG, Bergendahlska gården i Växjö.

– De gav mig möjligheten att testa och öva upp mig som DJ. Varje tisdagskväll under tre års tid cyklade jag dit och fick lära mig det mesta om utrustning, teknik och framförande.

Så småningom köpte Mojo egen dj-utrustning. En ganska stor investering men nu hade intresset blev en allt större hobby. Nästa mål var att väcka intresse hos arrangörer och lyckas få bokningar.

– Emelie och gänget på Innergården bjöd in mig som dj på den sociala dansen på Vattentorget. Det var fantastiskt roligt att spela och se alla människor dansa på bryggan.

2020, mitt under pandemin, lossnade det därefter ordentligt. Dörröppnaren var O'Learys.

– Eftersom det var pandemi kunde de inte ha disco, men jag fick chansen att spela för lunchgästerna. Det gick bra och sedan när restriktionerna släppte frågade de om jag ville spela på nattklubben.

Idag kör DJ Mojo regelbundet på såväl O'Learys som Taco Bar. Dessutom har han återkommande spelningar i Jönköping.

Annons

– Jag har fått kontakt med en latino-förening. Där fick jag nyligen fyra bokningar för 2024. Och den här helgen ska jag spela på en dansfestival i Göteborg.

Är det bra betalt att spela på nöjesställen och klubbar?

– Kanske i storstäderna men inte i Växjö. De stora pengarna finns på de privata bokningarna. Jag spelar till exempel på födelsedagsfester, studentkalas och bröllop. Men nöjesställena och klubbarna fungerar som ett bra skyltfönster. Gästerna gillar min musik och sedan bokar de mig till sina fester.

Den stora kicken enligt Dj Mojo är dock att få sprida glädje. Få saker kan ge sådan puls och livsglädje som ett vibrerande dansgolv.

– Att få se dansgolvet fyllas med dansande människor ger dig massor med adrenalin.

Glädjen smittar av sig. Om dj:n har positiv energi så speglas det direkt på dansgolvet.

Brukar du dansa med själv?

– Ja, jag kan inte stå still.

Har du dj-seten klara innan eller improviserar du mycket?

– Det är mycket förberedelse. Mer än man tror. Jag laddar ner mängder med låtar inför varje spelning. Sen gäller det att läsa av dansgolvet. Man märker vilka låtar som funkar.

Annons

Framtidsdrömmen för Dj Mojo är att kunna turnera och spela på klubbar och festivaler runt om i Sverige.

– Men det är ett stort steg att komma upp på den nivån. Att vara dj är just nu en hobby, men musiken kommer alltid vara en jättestor del av mitt liv.

Fakta

Mohammad Abbashar/Dj Selecta Mojo

Namn: Mohammad Abbashar.

Artistnamn: Dj Selecta Mojo.

Bor: Växjö.

Aktuell: Är dj på fler av Växjös klubbar och nöjesställen. Den här helgen spelar jag på en dansfestival i Göteborg.

Började: Gjorde mina första dj-set sommaren 2020.

Personlig favoritmusik: Karibisk musik med karnevalskänsla.

Svensk musik: Jag kunde inte så mycket i början men håller på att lyssna in mig. På senare tid har jag kört rätt många nya svenska hits.

Förebild/idol: Dj Patuu. En Stockholms-dj som är fantastiskt duktig. Både ödmjuk och professionell. Han har förmågan att göra många saker samtidigt. Han har både blicken på tekniken och dansgolvet medan han showar och pratar med publiken. Han är bra på att hypa upp stämningen.

Längsta dj-setet: Jag spelade i samband med en padel-turnering vid Växjösjön. Då började jag tidigt på morgonen och höll på till klockan 19 på kvällen.

Tjusningen med att vara dj: Att få sprida glädje!

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons