Annons
Växjö

DO-utredning kan ge personer med ADHD polisdrömmarna tillbaka

Växjö • Publicerad 13 juli 2021
Polisskylt.
Polisskylt.Foto: EMIL LANGVAD

Har du en ADHD-diagnos kan du med nuvarande regelverk inte bli polis. Men efter flera fall av kritik mot myndigheten kommer nu Diskrimineringsombudsmannen (DO) att göra en undersökning ifall det är diskriminering att automatiskt välja bort personer med ADHD eller med någon annan neuropsykiatrisk diagnos från yrket.

Tidigare har DO slagit fast att Försvarsmakten har agerat diskriminerande då de tidigare har uteslutit folk med diagnoserna från att kallas till militär tjänstgöring.

Annons

En som med nuvarande regelverk inte kan bli polis är 16-åriga Nellie.

– Nu ångrar jag att jag genomförde utredningen. Men jag tycker samtidigt att regeln att ingen med ADHD ska kunna bli polis är riktigt dålig. Alla borde få en chans att bli det man verkligen vill bli. Dessutom behövs ju fler poliser, säger Nellie Edin Hjalmar till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Victor LaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons