Annons
Växjö

Död tjur hittades i gödsel – lantbrukare riskerar djurförbud

Växjö • Publicerad 26 december 2021
Djurskyddsinspektörerna hittade en död tjur som låg i gödsel vid en foderhäck.
Djurskyddsinspektörerna hittade en död tjur som låg i gödsel vid en foderhäck.Foto: Länsstyrelsen

Den lantbrukare på en mindre ort i Växjö kommun vars nötkreatur omhändertogs i mitten av november riskerar djurförbud, det skriver Smålandsposten.

När djurskyddsinspektörer från länsstyrelsen gjorde ett besök hos lantbrukaren noterade man totalt 18 vanvårdade nötkreatur. Djuren var i dåligt skick och hade inte vuxit. Samtliga omhändertogs av länsstyrelsen.

Annons

I den rapport som djurskyddsinspektörerna skrev framkommer det att nötkreatur gick och betade utomhus bland metallbehållare, harvar och andra lantbruksredskap och i en del av ladugården som kalvar hade tillträde till fanns glassplitter.

På en bild som djurskyddsinspektörerna fotograferade syns även en död tjur, enligt djurägaren hade den legat där ”i ett par dagar.”

Länsstyrelsen har nu skickat en så kallad underrättelse om djurförbudsprövning till lantbrukaren, som har till i mitten av januari på sig att inkomma med sitt svar. Först därefter fattar länsstyrelsen beslut om eventuellt djurförbud.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons