Annons

Dold gps visade polisen rätt – slog till mot lägenhet i Växjö

Spårningsutrustningen i den stulna väskan visade polisen vägen. På tisdagsmorgonen slog man till mot en lägenhet på Araby där bland annat stulen polisutrustning hittades.
Nu sitter en man anhållen misstänkt för flera inbrott och stölder i Växjö.
Växjö • Publicerad 8 mars 2023
Genrebild blåljus.
Genrebild blåljus.Foto: Anders Johansson

På tisdagsmorgonen slog polispatruller till mot en lägenhet på Arabyområdet i Växjö där stora mängder misstänkt stöldgods förvarades.

Bakgrunden till tillslaget var att det under natten till tisdagen inträffade två inbrott i företagsbilar på Sjöuddevägen på västra industriområdet där bland annat verktyg stals.

Annons

– Ett av de drabbade företagen hade dold spårningsutrustning i en väska som stals från ett av fordonen och gps-positioneringen visade att väskan befann sig på Arabyområdet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Poliserna hittade väskan i en falskskyltad lastbil på Araby. Lastbilen visade sig vara stulen från ett företag på Hejaregatan under helgen.

– Vi genomförde därefter en husrannsakan i en bostad i närheten och där hittades mängder av misstänkt stöldgods. Bland annat fanns det stulen polisiär utrustning, fortsätter Robert Loeffel.

Polisutrustningen hade stulits under helgen från en polisbil som stod på en verkstad i Växjö för reparation.

En man i 40-årsåldern som befann sig i lägenheten frihetsberövades och han sitter nu anhållen. Misstankarna mot mannen – som är välkänd av polisen sedan tidigare – gäller flera inbrott och stölder, häleri samt även sabotage mot blåljusverksamhet.

– Det blev väldigt bra utdelning vid det här tillslaget tack vare att företaget hade spårningsutrustning i väskan. Vi ska nu försöka spåra stöldgodset och vi hoppas kunna klara upp fler inbrott som har inträffat på industriområden i Växjö den senaste tiden, säger Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons