Annons
Växjö

Dömde mördaren förflyttad till annan anstalt – har isolerats flera gånger

Växjö • Publicerad 26 februari 2023
En 28-årig man mördades på Bokelundsvägen i Växjö den 11 september 2021.
En 28-årig man mördades på Bokelundsvägen i Växjö den 11 september 2021.Foto: Carl Carlert

I september 2021 sköts en 28-årig man ihjäl i Växjö. En ung man dömdes för mordet till nio års fängelse och avtjänar nu sitt straff.

Enligt P4 Kronoberg har han under fängelsevistelsen blivit isolerad vid flertalet tillfällen. Bland annat för att ha hotat med att bryta nacken på en rumskamrat. Han ville ha ett enkelrum efter rumskamraten inte duschade och annars skulle han skada honom.

Annons

Vid anstalten i Kumla har personalen ansett att gruppen på hans avdelning har varit hotfull och att mannen tillsammans med andra otillåtligt kastat snöbollar över muren.

Förra veckan flyttades 20-åringen till Hällby, en klass 1-anstalt som är den högsta säkerhetsklassen av slutna anstalter och har utrustas för att klara de mest riskfyllda intagna.

Han har redan isolerats en gång i Hällby efter att han sökt upp personal och uppgett att han har en fiende på sin avdelning och om han skulle vara kvar på avdelningen skulle risken för våld vara stor, skriver P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons