Annons

Döms efter våldsamt tumult på Växjökrog: ”Jag anser att jag är oskyldig”

Smålandsposten rapporterade i somras om Arvid Johansson som stod åtalad för flera fall av våld mot tjänsteman efter ett tumultartat bråk med ordningsvakter på O´learys.
Nu frias Arvid i tingsrätten på två åtalspunkter – men döms för ett fall av våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
– Jag anser att jag är oskyldig.
Växjö • Publicerad 30 november 2023
Flera vakter ingrep mot Arvid Johansson inne på O´learys. Foto: Privat
Flera vakter ingrep mot Arvid Johansson inne på O´learys. Foto: Privat

Smålandsposten har i flera artiklar berättat om Arvid Johansson som kände sig orättvist behandlad efter att ha hamnat i en våldsam konflikt med flera ordningsvakter på nöjesstället O´learys i Växjö centrum.

Den aktuella kvällen i juli förra året beslutade en ordningsvakt att Arvid Johansson skulle avvisas från krogen eftersom hon ”uppfattade det som att han hotade en annan gäst”.

Annons

När han vägrade lämna lokalen anslöt fler vakter och han blev nerbrottad på golvet och fick handfängsel. Han omhändertogs därefter av en polispatrull och sattes i fyllecell.

Enligt Arvid Johansson blev han utsatt för övervåld vid ingripandet men hans polisanmälan mot vakterna blev nerlagd.

Nu – ett och ett halvt år efter krogtumultet – frias Arvid Johansson på två av de fyra åtalspunkterna. Enligt Växjö tingsrätt är det inte bevisat att han agerade våldsamt mot de två manliga vakterna. Han döms däremot för våldsamt motstånd samt för ett fall av våld mot tjänsteman riktat mot den kvinnliga vakten, som vid rättegången berättade att hon fick uppsöka akuten och drabbades av smärta i ena armen och axeln samt en muskelskada.

Straffet bestäms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst och han döms även att betala drygt 11 000 kronor i skadestånd till den drabbade vakten för kränkning och sveda och värk.

Smålandsposten har varit i kontakt med Arvid Johansson som säger att han kommer att överklaga domen.

– Jag trodde inte att jag skulle dömas och jag anser att jag är oskyldig.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons