Annons

Döms till fängelse efter svår misshandel i Tegnérgallerian

Växjö • Publicerad 6 oktober 2022

Här saknas innehåll

En 58-årig Växjöbo döms till sex månaders fängelse efter en oprovocerad misshandel i Tegnérgallerian. 58-åringen slog och sparkade en bekant blodig – sedan gick han direkt till systemet och köpte cider.

Händelsen som nu har lett till en fällande tingsrättsdom inträffade i februari vid entrén till Tegnérgallerian i Växjö centrum. En man som befann sig i gallerian blev utsatt för en oprovocerad misshandel, när en 58-årig Växjöbo som han var bekant med, dök upp och överöste honom med knytnävsslag och sparkar i ansiktet och på kroppen.

Annons

Den utsatte mannen fördes med ambulans till sjukhus och han drabbades av flera frakturer och skador i ansiktet. En polispatrull kunde strax efter händelsen gripa 58-åringen. Med bod på sina händer hade han direkt efter överfallet gått till Systembolaget för att köpa cider.

58-åringen erkände misshandeln i förhör och berättade att han vid tillfället mådde psykiskt dåligt och led av ”grov ångest”. När han stötte på sin bekant i gallerian upplevde han att denne tidigare hade betett sig illa mot honom. Han tillade att han även lider av ”grov ADHD vilket gör det svårt för honom att kontrollera sig”.

Misshandeln inträffade nära entrén till gallerian. Foto från polisens förundersökning
Misshandeln inträffade nära entrén till gallerian. Foto från polisens förundersökning
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons