Annons
Växjö

Drive VXO största teamet i South Swedish Rally

Växjö • Publicerad 25 maj 2022
Foto: Drive Group AB

I helgen gästar Rally-SM Älmhult och South Swedish Rally. Det är bland annat rekordmånga deltagare, 21 till antalet, i huvudklassen Internationella 4 wd. Det är total över 90 anmälda.

– Att det fanns ett stort sug från de aktiva, det visste vi. Men över 90 startande är mer än vi vågade hoppas på. Att vi sedan har 21 av de hetaste bilarna i händerna på de bästa förarna gör det hela ultraspännande, säger tävlingsledare Kjell-Åke Jönsson.

Annons

Drive VXO Motorsport med bas i Växjö är det största teamet i South Swedish Rally med fem bilar. Det är förarna Emrik Smedberg med codriver Emil Devell (Internationella 2WD), Robin Adolfsson med codriver Nicklas Jidflo (Internationella 4WD), Hans Bååth med codriver Andreas Sigfridsson (Nationella 2WD), Tomas Söderberg med codriver Roger Dahlberg (Internationella 4WD) samt Lukas Hägg med codriver Stefan Ahl (Internationella 2WD).

– Äntligen är bästa ordet för att beskriva känslan inför South Swedish Rally. Älmhultsvägarna får vi klassa som hemmavägar för de allra flesta i teamet och det är den tävling som är närmast för samtliga fem ekipage i teamet. Med fem anmälda bilar är vi dessutom största teamet i tävlingen sett till antal bilar så vi är taggade allihop och kommer väl förberedda till SSR, säger Hans Bååth, teamchef i DRIVE VXO Motorsport.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons