Annons
Växjö

Dubbla olyckor på Österleden – bil krockade med hjullastare

Växjö • Publicerad 15 mars 2024
Foto: Lena Gunnarsson

En singelolycka inträffade på Österleden, i höjd med Norremark strax innan klockan 10.30 på fredagsförmiddagen.

Enligt polisen ska rör det sig om en olycka med en personbil som av okänd anledning kört av vägen. En person var inblandad i olyckan och ska ses över av ambulanspersonal.

Annons

Enligt Trafikverket är trafiken avstängd i båda riktningarna och väntas påverka trafiken till omkring klockan 11.30. Räddningstjänsten uppger att bilen kommer att bärgas från platsen.

Strax efter klockan 12.30 inträffade en ny trafikolycka på Österleden. Det rör sig om en kökrock i samband med återställningsarbete från den första olyckan. En personbil ska ha kört in i en hjullastare och tre personer var inblandade. Ingen av dem ska ha behövt sjukvård.

– Det var någon form av sidokrock där personbilen körde in i hjullastaren när den höll på att vända på vägen. Det finns inga misstankar om brott i samband med den olyckan, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons