Annons

Dubbla personrån i Växjö – pojke blev hotad av gäng

Två personer utsattes i helgen för personrån i Växjö centrum.
Växjö • Publicerad 8 maj 2023 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Ehring

Vid 19-tiden på lördagskvällen blev en pojke som är yngre än 15 år utsatt för ett rån när han befann sig vid Vattentorget i centrum. Enligt pojken blev han konfronterad av ett gäng med pojkar som var i 15-årsåldern.

– Det här gänget har varit verbalt hotfulla mot pojken och de krävde att han skulle lämna över pengar till dom. Pojken lämnade ifrån sig en hundralapp. Men det ska inte ha förekommit någon misshandel eller hot med vapen vid personrånet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen har i nuläget inga misstänkta.

Smålandsposten rapporterade även i helgen att en man blev överfallen och rånad när han under natten till lördagen skulle ta en taxi i centrum.

Enligt polisen är den utsatte mannen i 50-årsåldern och han har uppgett att mellan åtta och tio personer överföll honom när han var på väg från ett uteställe på Sandgärdsgatan till den väntande taxin.

– Han blev misshandlad med både sparkar och slag och tvingades lämna över sin plånbok. Han drabbades av smärtor i huvudet, säger Robert Loeffel.

Polisen hittade senare delar av rånarnas byte, bland annat bankkort, som låg slängda utanför en restaurang i centrum.

Inte heller i det här fallet har polisen någon misstänkt.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons