Dubbla serveringstält under årets Karl-Oskardagar
Det ena tältet är som vanligt på Stortorget i Växjö medan det nya tältet placeras vid Spetsamossen där SM i grill och BBQ under helgen kommer att arrangeras.
– Vi tycker att det passar bra med ett mattält vid Grill-SM. Det kommer att vara fokus på vällagad, grillad mat med bland annat lokala lammkorvar och chorizos på vildsvin från Kronobergs skogar. Det blir lite mer fokus på närproducerat mat och hantverksöl, säger Ola Johansson Hellsten som äger och driver Lokstallet Catering i Alvesta.
I tältet på Stortorget väntas inga större förändringar utan där blir det enklare mat i form av street form som hamburgare och pulled pork.
– Det nya tältet kommer att bli ett bra komplement till tältet på Stortorget. Det blir livemusik i båda tälten men tanken är väl att det i tältet vid Spetsamossen ska bli lite av en förfest till det stora tältet på Stortorget som håller öppet längre.
Det låter ändå som en stor utmaning?
– Det är en härlig utmaning. Att driva ett stort tält är en utmaning i sig med mycket jobb men nu blir det två tält. Det krävs mycket planering för att få ihop det här projektet men jag tycker att det är jättespännande och kände att vi behövde utveckla konceptet med Karl-Oskardagarna.
Med baranställda, kockar och ordningsvakter är det ungefär 50 i personalen som ska jobba med de två tälten. Dessutom hjälper Alvesta SK till med både byggnation och rivning.
I tältet på Spetsamossen kommer dessutom tävlingen Kronobergs bästa GT att arrangeras. Tre lokala företag ska tävla mot varandra om vem som gör den bästa gin och tonic-drinken i länet. Det är Lydén Distillery, Kosta Destilleri och Möckelsnäs Bränneri som gör upp och besökarna får vara med och tycka till.