Annons

Dubbla trafikolyckor på riksväg 23 norr om Växjö – vägen fick stängas av

Växjö • Publicerad 4 december 2023
Foto: Carl Carlert

Strax före klockan 15 på måndagen inträffade en trafikolycka på riksväg 23 utanför Växjö. Enligt SOS Alarm handlar det om en krock mellan flera fordon.

Trafikverket skriver att olyckan inträffat mellan Trafikplats Sandsbro och Evedalsvägen.

Annons

– Det är två personbilar som har krockat på Sandsbrovägen och därefter har det inträffat en följdolycka. Det finns inga uppgifter om att någon vid den första olyckan ska ha behövt följa med ambulansen till sjukhus, berättade ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan.

Trafikverket skriver på sin hemsida att vägen på grund av de dubbla olyckorna för närvarande är avstängd i södergående riktning.

I den första olyckan körde en av bilarna in i mitträcket och även vid följdolyckan var två personbilar inblandade.

– Det är totalt fem personer som är inblandade i de båda olyckorna och jag har inte fått in några uppgifter om att någon har behövt medfölja till sjukhus, berättade operatören en stund senare.

Vid fyratiden hade avspärrningen hävts och det rådde begränsad framkomlighet förbi olycksplatserna. Enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänstsamverkan fick en av förarna följa med för kontroll på sjukhus och bilarna måste bärgas.

Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons