Annons

Duo åtalas för stöldräd i Växjö – polisen hittade stora mängder gods i bostad

Två gånger under samma dygn utsattes förskolan för inbrott. Nu åtalas två av polisen välkända män för inbrotten samt för flera andra stölder i Växjö samma natt.
Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam

I slutet av september drabbades en förskola i närheten av Mariakyrkan i Växjö för två inbrott under samma dygn. Vid det första inbrottet såg en ur personalen en okänd man som befann sig inne i lokalerna och man upptäckte därefter att en handväska samt nycklar saknades.

Under natten utsattes förskolan för ytterligare ett inbrott och denna gång stals ibland annat Ipads och datorer till ett värde av 40 000 kronor.

Annons

När polisen utredde inbrotten fick man information om att två män hade synts i området och signalementen som vittnena uppgav stämde in på två män, 48 och 50 år, som är välkända av polisen sedan tidigare.

Polisen beslutade direkt att genomföra en husrannsakan i 48-åringens bostad i Vislanda och man fick väcka de båda männen som låg och sov, med mängder av misstänkt stöldgods omkring sig. Förutom godset från förskolan hittade poliserna en exklusiv cykel och en elsparkcykel som hade stulits i Växjö centrum samma natt som förskoleinbrotten.

Nu åtalas de båda männen – som tillsammans förekommer under cirka 100 avsnitt i belastningsregistret – för totalt fyra stölder i Växjö under samma dygn. 50-åringen har i förhör helt nekat till brott medan 48-åringen har erkänt att han deltagit vid stölderna.

Männen har även varit misstänkta för flera inbrott runtom i Vislanda under samma dygn, men dessa gärningar ingår inte i åtalet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons