Annons

Duo åtalas för stöldräd – stal entrecote som de bar ut på ryggen

Polispatrullen hittade mängder med stöldgods i männens bil.
Nu åtalas de misstänkta för omfattande stöldräder i flera olika matbutiker.
Bland annat misstänks de ha stulit nötkött värt cirka 15 000 kronor, som de gömde på ryggen.
Växjö/Ljungby • Publicerad 20 februari 2023

Här saknas innehåll

En kväll i januari stoppade en polispatrull en personbil i Ljungby för en rutinkontroll. Poliserna upptäckte att bilen var full med misstänkt stöldgods, bland annat glasögon, köttprodukter och stora mängder tvättmedel.

De två männen i bilen – en 33-åring och en 46-åring som båda är hemmahörande i Ljungby kommun – anhölls misstänkta för både häleri och stöld och de sitter nu häktade.

Annons

Vid en husrannsakan i den ena mannens bostad hittade poliserna ännu mer matvaror som man misstänker har stulits från olika butiker i Ljungby, bland annat Lidl, Dollarstore och Willys.

I samband med polisutredningen framkom även att de två männen tidigare samma kväll som polisstoppet inträffade hade besökt Willys på Teleborg i Växjö. Butikens övervakningskameror hade filmat duon när de länsade en hylla med entrecôte som de la i kundkorgar. Därefter begav de sig till ett undanskymt ställe i lokalen där de gömde köttförpackningarna på sig och lämnade butiken utan att köpa något alls. Männen hade specialpreparerade jackor med dragsko och dolda fickor för att kunna frakta ut den stora mängden kött på sina ryggar. Enligt Willys var det stulna köttet värt nära 4 500 konor.

Nu åtalas 33-åringen och 46-åringen vid Växjö tingsrätt misstänkta för häleri, häleriförseelse, försök till stöld samt två fall av stöld av normalgraden.

Det uppdagades nämligen även att de i oktober i fjol hade stulit cirka 15 kilo exklusivt nötkött på Willys i Ljungby. Även denna gång misstänks männen ha gömt köttet på ryggen samt även fyllt en större väska.

Stöldförsöket som männen också åtalas för inträffade även det i höstas. Då upptäckte personalen på Willys i Ljungby männen när de stoppade på sig 42 paket med frusen torskrygg. När de blev påkomna kastade de i från sig fisken och försvann.

33-åringen har i förhör erkänt de flesta av brotten medan 46-åringen har nekat till alla anklagelser.

På den stora bilden syns en av de misstänkta männen med en kraftigt utbuktande jacka. Foton från polisens förundersökningsprotokoll.
På den stora bilden syns en av de misstänkta männen med en kraftigt utbuktande jacka. Foton från polisens förundersökningsprotokoll.
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons