Annons

Duo beställde pizza efter våldsamt rån i centrum

Två män utsattes för ett våldsamt rån i Växjö centrum. En kort stund senare fångades de två misstänkta rånarna av en övervakningskamera när de köpte pizza på en restaurang.
Växjö • Publicerad 8 januari 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hilda Frankki

Två män i 30-årsåldern utsattes en helgnatt i mitten av oktober för ett våldsamt rån i närheten av Norrtullskolan i Växjö. Männen var på väg hem från en utekväll när de stötte på ett gäng som stoppade och hotade dem.

Männen tvingades att swisha pengar till rånarna och den ene mannen blev även skallad i ansiktet. De blev även hotade med att de skulle ”skjutas och dödas” om de hörde av sig till polisen.

Annons

Nu åtalas två Växjöbor – en 23-åring och en 24-åring – misstänkta för att ha genomfört rånet ”tillsammans och i samförstånd”. De greps och anhölls ett par dagar efter rånet och har sedan dess suttit häktade.

Polisen har kunnat knyta 23-åringen och 24-åringen till brottsplatsen bland annat genom positionering av deras mobiltelefoner och vid den kommande rättegången ska åklagaren även visa övervakningsbilder från en restaurang i Växjö centrum, där de båda ses beställa pizza en kort stund efter rånet.

23-åringen och 24-åringen åtalas förutom för personrån även för flera fall av olaga hot och övergrepp i rättssak samt för en misshandel, som inträffade på Nydalavägen ett par dagar efter rånet. Där rörde det sig enligt polisen om ett helt oprovocerat överfall där duon utdelade både sparkar och slag mot en medelålders man. 23-åringen och 24-åringen kunde gripas sedan vittnen ringt polisen om den pågående misshandeln.

23-åringen åtalas även för att dödshotat två poliser i samband med att han greps. Enligt poliserna uttalade 23-åringen att han skulle ”skjuta och döda” dem och de yrkar vid den kommande rättegången på 10 000 kronor var i skadestånd.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons