Annons

Duo döms – länsade Willys på 70 kilo nötkött som de gömde i kläderna

Växjö/Ljungby • Publicerad 11 mars 2023
På den stora bilden syns en av männen med en kraftigt utbuktande jacka. Foton från polisens förundersökningsprotokoll.
På den stora bilden syns en av männen med en kraftigt utbuktande jacka. Foton från polisens förundersökningsprotokoll.

I januari anhölls och häktades en 33-åring och en 47-åring misstänkta för stölder och häleri. Båda männen är hemmahörande Ljungby kommun och brottsligheten upptäcktes sedan en polispatrull stoppat männens bil i Ljungby i en rutinkontroll, och upptäckt att fordonet var fullt med misstänkt stöldgods.

I samband med polisutredningen framkom att männen före stoppet i Ljungby hade besökt Willys på Teleborg i Växjö. Butikens övervakningskameror hade filmat duon när de länsade en hylla med entrecôte. De begav sig till ett undanskymt ställe i butiken där de gömde köttförpackningarna i sina ytterkläder. De hade specialpreparerade jackor för att kunna frakta ut den stora mängden kött på sina ryggar. Totalt handlade det om nästan 18 kilo nötkött som stals.

Annons

33-åringen och 47-åringen döms nu vid Växjö tingsrätt för den stölden samt även för en stöld som inträffade i höstas på Willys i Ljungby. Då stal de två – tillsammans med andra okända män – cirka 50 kilo nötkött. På övervakningsfilmen kan männen ses när de går in och ut ur butiken flera gånger, utan att köpa något alls.

33-åringen döms även för ett stöldförsök på Willys i Ljungby i oktober. Då blev han påkommen av personalen när han och en okänd man plockade på sig 42 stycken frysta torskryggar som de la innanför jackorna. Personalen beskrev det som ett ”vattenfall” när männen släppte ut torskryggarna på butiksgolvet när de blev upptäckta.

Både 33-åringen och 47-åringen är tidigare dömda för stölder och de straffas nu med fyra respektive tre månaders fängelse. De ska betala cirka 13 000 kronor i skadestånd till de utsatta butikerna.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons