Annons

Duo döms – ”missade” scanna in varor för 2 000 kronor

Männen fyllde kundvagnen på Ica Maxi med varor, men scannade bara in två drickyoghurt. Nu döms de till korta fängelsestraff för den fräcka stölden.
Växjö • Publicerad 26 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Thomas Persson

En polispatrull fick i slutet av augusti rycka ut till Ica maxi på Grand Samarkand sedan butikspersonalen upptäckt en fräck stöld.

Två män, 22 och 28 år, hade använt sig av självscanningen när de fyllde sin kundvagn med varor, bland annat hundmat. Men när duon kom fram till kassan betalade den ene mannen bara för två stycken drickyoghurt och de lämnade därefter butiken med varor värda drygt 2 000 kronor i kundvagnen, som de ”hade missat” att scanna in.

Annons

När männen förhördes av polisen berättade 22-åringen att han aldrig hade använt självscanningen förut och trodde att 28-åringen skulle betala. 28-åringen uppgav att han tänkte betala men insåg att han inte hade råd med alla varorna.

Nu döms de båda männen – som tillsammans förekommer under 34 avsnitt i belastningsregistret – vid Växjö tingsrätt för att ha genomfört stölden i samförstånd.

Straffet bestäms till 14 dagars fängelse vardera.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons