Annons
Växjö

Duo vann Smålandspostens kulturpris

Växjö • Publicerad 29 januari 2024
Tilda Feuk och Jonas Hermansson i Tennessee Tears tog hem Smålandspostens Kulturpris 2024. Chefredaktör Kristina Bingström var den som delade ut priset.
Tilda Feuk och Jonas Hermansson i Tennessee Tears tog hem Smålandspostens Kulturpris 2024. Chefredaktör Kristina Bingström var den som delade ut priset.Foto: Jonas Engman

I samband med Kulturnatten i Växjö i helgen delades Smålandspostens kulturpris ut för andra gången. Årets vinnare är Tilda Feuk och Jonas Hermansson i Tennessee Tears som fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen i fjol då de tog sig till semifinal med låten ”Now I know”.

– Jag är verkligen förvånad, jag trodde de skulle säga ett annat namn. Jag skakade till och kunde knappt hålla blommorna, säger Jonas Hermansson.

Annons

Paret som bor i Åseda får nu 50 000 kronor. De andra två nominerade var operasångerskan Julia Ojanisviu och konstnären Oscar Dahl.

Vinnarmotiveringen

För att drömmar kan bli verklighet. För att drömmar inte förverkligas av sig själv.

För att vägra skuggas av de stora mästarna utan istället använda dem som inspiration till utveckling.

För att genom hårt och målmedvetet arbete och med avstamp i den småländska myllan ha karvat ut en egen nisch med ett eget uttryck på ett område där publiken är lika hängiven som svårflörtad.

För att med rötterna i utvandrarbygd ha förvaltat tonerna runt lägerelden och för att därigenom göra drömmen om Amerikat till sin.

Smålandspostens andra kulturpris går till countrypopduon Tennessee Tears från Åseda.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons